Samoborski Športski Savez

ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ SAMOBORA I SVETE NEDELJE

 ANDRIJE HEBRANGA 26, SAMOBOR 10430
tel:098/9757-330
email:zfrajt@inet.hr
Registarski broj:01000245
OIB:24494012716
Matični broj:0877255
Žiro-račun:2484008 – 1100618097
Tajnik:ZDRAVKO FRAJT, tel: 098/9757-330Počeci okupljanja i organiziranja u školskom športu kreću još od 16.listopada 1961. godine, kada je osnovan Općinski odbor školskih sportskih društava općine Samobor. Krajem šezdesetih godina, na općinskom nivou, aktivnosti Odbora gotovo su zamrle. Inicijativom nastavnika tjelesnog odgoja i Komisije za školski šport, osnovan je 11. lipnja 1976. god. Savez školskih sportskih društava općine Samobor. Savez je organizirao natjecanja i aktivnosti do kraja osamdesetih godina (do Domovinskog rata). UDRUGA ZA ŠKOLSKI ŠPORT SAMOBORA I SVETE NEDELJE utemeljena je u Samoboru, 17. listopada 1994. god. na inicijativu Odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza.
Na godišnjoj skupštini održanoj 28. travnja 2005. godine udruga mijenja naziv i statut. Novi naziv udruge je ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ SAMOBORA I SVETE NEDELJE.
Danas, predsjednik ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA SAMOBORA I SV. NEDELJE je Saša KOLMAN, nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Samobor u Samoboru; zamjenik predsjednika je Josip ŠUFLAJ, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi »M. Šiloboda« Sv. Martin, potpredsjednik Saša KOVAČEVIĆ, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj, trgovačkoj i ugostiteljskoj školi, Samobor, a tajnik Zdravko FRAJT profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Srednjoj strukovnoj školi, Samobor.

Izvršni odbor ŠKOLSKOG ŠPORTSKOG SAVEZA ima 9 članova: Saša KOLMAN, Josip ŠUFLAJ , Saša KOVAČEVIĆ, Zoran RAJČEVIĆ, Milan JELENIĆ, Nenad RODIĆ, Ivana RODIĆ Vera KUMERIČKI i Zdenko FRANCEKOVIĆ.
Ciljevi i zadaci Udruge su: objedinjavanje i unapređivanje školskih športskih programa, sudjelovanje i organizacija školskih športskih priredbi značajnih za Grad Samobor, organiziranje gradskih natjecanja, zimskog i ljetnog odmorka, te poticanje učenika na šport i stvaranje šire osnove za buduće športaša,
ŠKOLSKI ŠPORTSKI SAVEZ SAMOBORA I SVETE NEDELJE je prva udruga na području Zagrebačke županije u kojoj su profesori tjelesne i zdravstvene kulture autonomno kreirali razvoj školskog športa.
U rad Udruge uključeno je šest osnovnoškolskih i tri srednjoškolska športska kluba:

OSNOVNE ŠKOLE:
1. ŠŠK "LOB" OŠ Bogumila Tonija
2. ŠŠK "Stražnik" OŠ Samobor
3. ŠŠK "Vihor" OŠ Milana Langa, Bregana
4. ŠŠK "Okić" OŠ Sveti Martin, Sveti Martin pod Okićem
5. ŠŠK "Rovi" OŠ Rude, Rude
6. ŠŠK "Žabac" OŠ Sveta Nedelja, Sveta Nedelja

SREDNJE ŠKOLE:
1. ŠŠK "Samoborac" Ekonomska škola, Samobor
2. ŠŠK "Mladost" Srednja strukovna škola, Samobor
3. ŠŠK "Sokol" Gimnazija A. G. Matoš, Samobor

Školski športski savez Samobora i Sv. Nedelje svake godine u svom programu organizira natjecanja u malom nogometu, atletici, rukometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu, tenisu i šahu i gimnastici.
Udruga organizira i provodi  Trku Grada Samobora, u kojoj sudjeluju djeca iz dječjih vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola, sportaši Grada Samobora.
Info
Udruge članice