Samoborski Športski Savez

GIMNASTIČKI KLUB SAMOBOR

 PERKOVČEVA 90, SAMOBOR 10430
tel:091/540-8269
email:gk.samobor@gmail.com
Registarski broj:01000583
OIB:68847735103
Matični broj:1243721
Žiro-račun:2484008 – 1100852170
Predsjednik:SANDRA MIHELIĆ, tel: 091/983 6104

Kada se na jednom natjecanju, pa makar bilo i učeničko, okupi 93 vježbačice i 14 vježbača, onda se o odazivu u gimnastici zadovoljno klima glavom. Tako je bilo na učeničkom prvenstvu Samobora, koje je pokazalo svoju vrijednost i s dosta jasnih pogleda uperenih u osnivanje gimnastičkog kluba Samobor. Jednostavno, to se pokazuje kao nesušna potreba, jer mladi su, uz talent, u sebe ugradili ljubav prema ovom športu, tako da veći dio svog slobodnog vremena provode u dvorani na spravama.
Kada će do osnivanja kluba i doći, teško je reći i definirati, ali će se to dogoditi tijekom slijedeće godine, to je nesporno i vrlo vjerojatno...”
To je napisao, u svom članku, gospodin Franjo Gluščić u SAMOBORSKOM LISTU, 16. prosinca 1995. godine.
Zaista tako je i bilo: na prijedlog poticajnog odbora, svi članovi pristutni na Osnivačkoj skupštini, održanoj 28. listopada 1996. godine u Osnovnoj školi Bogumila Tonija, jednoglasno su donijeli Odluku o osnivanju Gimnastičkog kluba “Samobor”.
Tako je Hrvatska dobila svoj 25. gimnastički klub, koji će njegovati mušku i žensku sportsku gimnastiku. Klub je nastao iz sekcije sportske gimnastike Osnovne škole Bogumila Tonija. Prvi trener kluba bio je Zvonimir Ilić, prof.; Predsjednik kluba gospodin Miroslav Ivić, a dopredsjednik Krsto Mesić, prof.
Ni rezultati nisu izostali: već na svom prvom nastupu, na 2. Višebojskom prvenstvu Hrvatske u “B” programu, održanom 15. VI. 1997., ekipa djevojčica u sastavu: Anita Bišćan, Andrea Kasalo, Ana Miklanić-Novačić i Nives Šoić, osvojile su 1. mjesto.
Na 3. Višebojskom prvenstvu Hrvatske u “B” programu, održanom u travnju 1998., ekipa djevojčica osvojila je 2. mjesto, dok je u pojedinačnoj konkurenciji Anita Bišćan, u kategoriji mlađih djevojčica osvojila 1. mjesto.
I tako se uspješni nastupi nastavljaju do današnjih dana.

Danas, G.K. “Samobor”, broji oko 150 članova: djevojčica i dječaka od predškolske dobi do srednje škole.
Predsjednik kluba je gospodin Željko Hržić, a dopredsjednik Krsto Mesić, prof.
Tajnik kluba i glavni trener, odlaskom gospodina Zvonimira Ilića, 1998. godine u SAD-e, postala je Nives Košnjar, prof. Zapaženi nastupi i odlični razultati ne bi bili mogući, da svojim predanim radom Klub ne pomažu treneri: Martina Bublić, Sandra Vraneković, prof., Andreja Popović, Sonja Jandrečić, Andreja Ivić i Kristian Periša u ženskoj sportskoj gimnastici, te Duško Kovljanin, prof. i Lucijan Krce, bivši, vrlo uspješan reprezentativac Hrvatske.
Najistaknutiji sportaš kluba je Matija Baron, koji je i član kadetske reprezentacije Hrvatske, zapaženi su Antun Beljak i oni koji tek dolaze: Noa Noršić, Sanjin Vrzić i Karlo Fresl; dok su zapažene djevojčice: Ines Šoić, Sanda Crnjak, Anja Biondić, Anamarija Kovačić, Tena Keser i Ana Hržić...

Info
Udruge članice