Samoborski Športski Savez

NOGOMETNI KLUB ZRINSKI FARKAŠEVAC

 FARKAŠEVAC SAMOBORSKI BB, SAMOBOR
tel:01/3380-800
fax:01/3380-800
email:nkzrinski.farkasevec@gmail.com
web:http://nkzrinski-farkasevec.com
Registarski broj:01000979
OIB:69808217398
Matični broj:00777501
Žiro-račun:2360000 – 1101441738
Predsjednik:ŽELJKO RADOVANIĆ, tel: 091 / 205 55 31
Tajnik:MLADEN VLAHOVIĆ, tel: 091 / 250 29 10

gornji red slijeva: trener M.Vlahović, T.Dekalić, A.Mužević, I.Petrić, Ž.Husta, Ž.Suša, V.Čerkez, D.Dragozet, predsjednik Božo Jurković
čuče: M.Šebek, H.Herman, D.Petrof, D.Škrobot, S.Vučković, M.Milković, T.Herger, I.Radek, D.Erbežnik i I.Šicl

Nogometni klub "Zrinski" nastao je 31. srpnja 1994. godine ujedinjenjem triju klubova s područja mjesnih odbora Medsave, Vrbovec, Farkaševec, Domaslovec i Hrastina. Bio je to logičan čin, budući da je NK "Mladost" Domaslovec prestala s djelovanjem, NK "Ogranak" Farkaševec je zamrznuo status tijekom Domovinskog rata, a jedini aktivni NK "Budućnost" Medsave-Vrbovec bio je u sve većim poteškoćama. Športski su djelatnici, predvođeni Jurjom Lastovčićem, Josipom Vrančićem, Ivom i Mladenom Vlahovićem te Božom Beljakom, uvidjeli da je jedino rješenje za opstojnost nogometa na tom području ujedinjenje i zajednički rad. Na osnivačkoj skupštini u Domaslovcu prvi je predsjednik postao Josip Mustafić, a za tajnika je izabran Mladen Vlahović.
Već prve sezone 1994/95. Nogometni klub "Zrinski" je osvojio prvo mjesto u I. županijskoj ligi -zapad i ušao u III. hrvatsku nogometnu ligu. Treneri su bili Pavao Lastovčić i Zvonko Vučković, a igrači Darko Dragoša, Ivica i Josip Vrančić, Ivan Draclin, Franjo, Mladen (Hoze) i Mladen Vlahović, Ivica, Željko i Mladen Horvat, Željko Kožarec, Ivica Zrinjan, Josip Škrobot, Ante Dolić, Mario Stanić i Miljenko Radovanić. U sezoni 1995/96. nogometaši "Zrinskog" natjecali su se u III. HNL-središnja skupina i na kraju sezone zauzeli solidno osmo mjesto, pojačani s nekoliko igrača iz NK "Samobor" (Ante Ištuk, Stjepan Bašić, Robert Štrbac i Dario Janković). U svibnju 1996. godine za predsjednika Upravnog odbora došao je Božo Jurković, poznati samoborski gospodarstvenik i dokazani športski djelatnik u judo športu. Njegovim dolaskom počele su i značajnije akcije na uređenju i dogradnji športskog centra i klupskih prostora. U sezoni 1996/97. Nogometni klub "Zrinski" natjecao se i dalje u III. HNL -središnja skupina. Na igralište "Široki grm" u Farkaševcu dolazile su renomirane momčadi, a "Zrinski" je u mrtvoj utrci sa "Stupnikom" i "Trnjem" zauzeo drugo mjesto. Značajno je da nisu izgubili niti jednu utakmicu u Farkaševcu i da je bivši prvoligaš, Nogometni klub "Dubrava", poražen s 5 - 0. Momčad "Zrinskog" protiv "Dubrave" igrala je u sastavu: Dragoša, Kujundžija (Dragozet), F. Vlahović, Hercigonja (Plevko), Vegel, Fučkar (M. Vlahović), Raguž, Radoš, Štrbac, Vujeva, Škrobot. Trener je bio Josip Galić. Međutim, došlo je do reorganizacije natjecanja i "Zrinski" je otišao u sustav natjecanja Jedinstvene županijske lige i osvojio 9. mjesto na kraju sezone.
Najuspiješnija sezona u zadnjih 5 godina je sezona 2001/2002 u kojoj momčad seniora zauzima na kraju sezone 6 mjesto sa istim brojem bodova kao i 4(46).A u sastavu Čerkez, Husta, Petrić, Dekalić, Erbežnik, Mužević, Suša, Štrbac, Škrobot, Dragozet.D., Šicl, Herger, Petrof, Radek, Vučković, Jankavić, Milković, Miočević, Vlahović, Herman i Šebek.Uz tehnika Franju Vlahovića i trenera Mladena Vlahovića.
Kroz klub su u kratkoj povijesti prošli poznati igrači: I. Radoš, V. Vujeva, I. Vitko, B. Vulejlija, N. Vidiček, A. Kovačević, I.Milas, S. Bandalo, D. Kablar, S. Terihaj, R. Štrbac, A. Ištuk, S. Bašić, I.Kos, M. Sergo i V. Deak. Uz gore navedene trenere, u klubu su bili treneri i Božićević, Doberšek, Vegel, a sada je trener M. Vlahović. Od klupskih dužnosnika najučinkovitiji je Božo Jurković,koji je u zadnijh nekoliko godina jedini koji mora osigurati financijsku stabilnost I sve uvjete za funkcioniranaje kluba.Svi uspijesi pokrenuti su njegovim dolaskom u klub a danas je gotovo nezamislivo I neprocijenjivo sve dosad urađeno u klubu u tako kratkoj povijesti s nijm na čelu a tu ga danas u organizacijskom I izvršnom dijelu sljedi još nekoliko entuzijasta na čelu sa katicama za sve tajnikom Mladenom Vlahovićem i blagajnikom Dragutinom Prešnjakom. Treba istaći I ostale koji se u kratkoj povijesti kluba pridonjeli da klub postane to što je danas a tu prije svih treba spomenuti:, J. Lastovčića, V.,B. i I. Vlahovića, P. Mihalinca, B. Dobranića, V. Vrančića i J. Mustafića.B.Beljak,J.Burica,Z.Kodrnja,I.Rukavina. U sezoni 1998/99. momčad je pomlađena, a sve se više pozornosti posvećuje pionirima i juniorima. S najmlađima radio Dragutin Prešnjak.Današnji odlični rezultati podmladka pod vodstvom trenera Damira Dragozeta mogu se pripisati dugoročnoj orijentaciji kluba da uskoro posjeduje momčad iz vlastite sredine stvorenu višegodišnjim kontinuiranim radom,što već sada daje rezultate uvrštavanjem u momčad 5-6 mladih igrača iz vlastitog inkubatora.Svakako njajveći uspijeh u mlađim kategorijama je onaj iz ove 2001/2002 sezone kada su naši mlađi pioniri osvojili prvo mjesto u prvoj jedinstvenoj ligi pored klubova iz znatno višeg ranga i reputacije:nk Inker,nk Samobor, nk Radnik, nk Vrbovec.Uz to još su osvojili obje kategorije pionira u sezoni 1999/2000 prva mjesta u svojim ligama I koup NSS SAMOBORA. U klubu se i nadalje gradi, završava se pomoćno igralište i dograđuje se zgrada športskog doma, pa će igrači imati puno bolje uvjete.Proširene su klubske prostorije u čemu je pomoglo I jednim dijelom I gradsko Poglavarstvo(materjal za krov),uskoro se dovršava I vlastita teretana sa svim pratećim sadržajima. U povodu Dana državnosti, 30. svibnja, klub tradicionalno organizira Kup Zagrebačke županije za pionire. Godine 1999. osnovana je i momčad veterana, a oko kluba se okuplja sve više bivših igrača.

Info
Udruge članice